Shadow Realms – de nieuwe IP van BioWare

Posted by & filed under , .

Shadow Realms headerEind vorige maand begonnen de teasers, BioWare was bezig met een nieuwe IP en er werd flink verwezen naar de Gamescom. Dan zouden we meer horen van Shadow Realms.

Dat gebeurde ook, tijdens de EA persconferentie. Eindelijk werd bekend waar BioWare Austin mee bezig is geweest. Shadow Realms is een 4 tegen 1 RPG dat zich afspeelt in meerdere episodes, waardoor het moet over komen als een soort televisieshow. Elke episode kent nieuwe avonturen voor het viertal dat het opnemen tegen de Shadowlord, die ook door een speler wordt bestuurd.

Het moet een soort dungeonkeeper-achtig verhaal vormen, waarbij de vier groepsgenoten allerlei obstakels moet zien te overwinnen, die door de vijfde speler, de Shadowlord, worden bestuurd. Doordat de Shadowlord een grote vinger in de pap heeft wat betreft de avonturen van de andere vier spelers, zal geen enkel bezoek binnen de Realm hetzelfde zijn, beloofde Jeff Hickman tijdens de presentatie.

Het geheel doet een beetje denken aan Evolve, dat hetzelfde principe omvat. Alleen werd bij Evolve al tijdens de E3 dit jaar meer bekend gemaakt, waardoor het concept van Shadow Realms wat slapjes aanvoelt. Het werken met een dungeonkeeper doet direct denken aan Fable Legends, waar ook een enkele speler het speelveld voor de andere spelers flink kan beïnvloeden.

Wat wel weer origineel overkomt zijn de verschillende classes die te spelen zijn. De namen overigens niet. De warrior, wizard, cleric, warlock en ranger, al het bekende komt voorbij. Met krachten die ook niet heel erg verneiuwend zijn. Waar Shadow Realms het van lijkt te moeten hebben is de hedendaagse setting waarin dit alles zich afspeelt. De looks die horen bij de classes zijn minder voor de hand liggend en brengen deze oudgedienden in een moderne wereld waar ze ook daadwerkelijk passen.

Collega’s bij IGN hebben de hand weten te leggen op wat ingame beelden, wat ook wel welkom is, want de beelden die we tijdens de presentatie zelf hebben kunnen zien waren vooral kort en nietszeggend. Je kan je inschrijven voor de alfa op de site. Deze gaat vanaf volgende maand van start.

 

Written by Vera Guffens

Vera Guffens

Alles wat met MOBA’s of MMO’s te maken heeft wordt richting Vera geschoven, een fanatieke League of Legends speelster. Ze is altijd druk bezig om een goede MMO op te sporen en haar kleurrijke virtuele ervaringen daarin met ons te delen.

Leave a Reply