Shadow Warrior 2 verschijnt in 2016 met co-op voor vier spelers

Posted by & filed under .

Shadow Warrior 2 headerLo keert iedereen in 2016 zijn andere Wang toe (maar hakt je dan alsnog in mootjes) met Shadow Warrior 2. Gisteren aangekondigd en vandaag echt onthuld samen met allerlei interessante details en een trailer voorzien van écht geluid.

In de teasertrailer van gisteren moest onze eigen Martijn het nog creatief oplossen met behulp van zijn verrassend veelzijdige stembanden (vandaar dat de redactievloer van Gamestalker soms aan Police Academy doet denken), maar voor de volledige aankondigingstrailer hoeft hij gelukkig niets doen. Het volledige filmpje, met geluid en al, kun je hieronder bekijken:

Shadow Warrior 2 is het vervolg op de succesvolle reboot van deze reeks uit 2013. Ondanks enkele minpunten, bleek Shadow Warrior een goede moderne interpretatie te zijn van hectische shooters zoals de oudjes onder ons ze nog kennen uit de jaren negentig. Daarnaast stak het vechtsysteem met een combinatie van zwaardvechten en vuurwapens erg leuk in elkaar en wist ontwikkelstudio Flying Wild Hog van actieheld Lo Wang een grappig personage te maken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Duke Nukem in Duke Nukem Forever, die (net als het spel eromheen) als personage hopeloos archaïsch aandeed. Onze review sloot af met de hoop dat Flying Wild Hog de kans zou krijgen om het met een vervolg nog eens over te doen, want Shadow Warrior smaakte naar meer.

Dat is gelukkig ook wat Shadow Warrior 2 ons zal schenken: méér. In de vorm van meerdere spelers die met een maximum van vier de de gehele campagne van begin tot eind samen kunnen aanpakken. Meer variatie dankzij procedureel gegenereerde levels die ervoor zorgen dat je nooit precies weet wat je te wachten staat. Meer zwaarden en wapens, en daarmee ook taferelen die nóg bloederiger en gruwelijker zijn dan in het eerste deel. Meer potentiële upgrades, deze keer ook voor je wapens dankzij speciale stenen die ze versterken of anders effecten toevoegen.

Shadow Warrior 2 zal verschijnen op PC, Xbox One en PlayStation 4. Een meer precieze releasedatum dan ‘ergens in 2016’ hebben we nog niet, maar de productpagina’s op Steam en GOG staan al online. Op de E3 volgende week zullen we meer te zien krijgen van Shadow Warrior 2, tot die tijd moeten we het met de vrijgegeven screenshots doen:

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply