Shadow Warrior is Wang-tastisch in deze ranzige trailer

Posted by & filed under .

Shadow Warrior headerShadow Warrior is een reboot van de beruchte reeks uit de jaren 90, deze keer zonder de ietwat discriminerende grapjes uit het 1997 origineel. Maar wel met zijn eigen soort flauwe humor, want hoofdrolspeler Wang trekt de uitdrukking ‘in mootjes hakken’ tot in het absurdistische door.

De 2013 versie wordt gemaakt door Flying Wild Hog, bekend van Hard Reset, en uitgegeven door Devolver Digital, die we allemaal kennen van Serious Sam. Eerlijk gezegd is dat ook waar deze trailer me aan doet denken: Serious Sam met een zwaard. Bekijk het hieronder zelf maar:

Ik houd wel van overdreven old-school shooters, vooral als ze zichzelf totaal niet serieus nemen. Van hun bloedserieuze moderne tegenhangers waarbij je alleen maar vooruit moet lopen terwijl er allerlei quasi-spectaculaire scripted events om je heen plaats vinden en Amerika de grote redder is, daar val ik van in slaap. Met 100 km/u door een level jakkeren terwijl je tegenstanders in kleine stukjes hakt  – daar word ik vrolijk van.

Shadow Warrior is voorlopig alleen voor PC in de maak en komt op 26 september uit, je kunt op Steam of GOG al een pre-order plaatsen. Hopelijk is de uiteindelijke game net zo leuk als bovenstaande trailer doet vermoeden. Houd Gamestalker in de gaten voor de definitieve recensie!

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply