Sluipen en kruipen in Rise of the Tomb Raider

Posted by & filed under , .

Rise of Tomb Raider Gamescom headerLara Croft mag tijdens de Gamescom niet ontbreken, al helemaal niet tijdens de Xbox-presentatie. En dat is niet voor niets, bezitters van een de X-consoles mogen zich een tijdje heer en meester over het Tomb Raider-universum noemen. 

Rise of the Tomb Raider zal namelijk enige tijd exclusief op deze consoles te spelen zijn. Het spel kreeg dan ook ruim de tijd om zijn spierbundels te laten zien aan de massaal toegestroomde pers en aan alle kijkers thuis.

Naast een aantal features die we ook in de reboot uit 2013 hebben gezien, lijkt het stiekeme sluip- en kruipwerk behoorlijk te zijn uitgebreid. Mocht sluipen mislukken, dan heb je ook nog een gewelddadig groot arsenaal aan wapentuig waarmee je als een bezetene alles en iedereen overhoop kunt rossen. Het is maar net waar je het meeste gevoel bij hebt.

Naast de gameplaydemonstratie is er ook nog een korte trailer opgedoken over waar het eigenlijk allemaal om draait: tombes. Het spel heet niet voor niets Rise of the Tomb Raider, het zou vreemd zijn als we alleen maar moesten overleven en er geen enkele tombe leeg te jatten zou zijn. Zoals in het vorige deel overigens.

Rise of The Tomb Raider zal op 13 november verschijnen voor zowel de Xbox One als de Xbox 360. Begin volgend jaar is Windows aan de beurt en pas eind 2016 de PlayStation 4.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply