Sony komt met tegemoetkoming na PSN downtime

Posted by & filed under .

Sony_Computer_Entertainment_header

Op tweede kerstdag bleek dat de netwerken van Microsoft en Sony voor de meeste gamers wereldwijd uit de lucht waren dankzij internetterrorisme. Gelukkig waren de grootste problemen snel opgelost na de kerst.

Desondanks was niet iedereen even blij met deze tijdelijke onderbreking van beide diensten en hadden logischerwijs genoeg spelers speciaal de kerst uitgekozen om even lekker onderuitgezakt van het aanbod op PSN en/of Xbox Live te genieten. Gamers vroegen zich dan ook af of er misschien een compensatie zou komen van een of beide platformhouders.

Sony is nu als eerste naar voren getreden om mensen een tegemoetkoming te geven voor het tijdelijk onbereikbaar zijn van hun PSN-dienst. Op 1 januari jongstleden berichtten ze al op het PlayStation blog dat alle PlayStation Plus-leden die een actief abonnement hadden op 25 december 2014 een verlenging van 5 dagen op hun lidmaatschap ontvangen. Daarbij geven ze aan dat ze op een nog nader bekend te maken moment zullen aangeven wanneer deze verlening actief zal worden, ook voor de mensen waarvan hun abonnement op dat moment verstreken is.

PSN_discount

Verder geven ze op hun blog aan dat alle PSN-leden een eenmalige kortingscode van 10 procent zullen ontvangen op de totale inhoud van hun winkelwagen in de PSN Store. Jammer genoeg is deze code maar beperkt houdbaar, dus spelers kunnen niet wachten met het verzilveren van deze code voor titels die later in het jaar in de PSN winkel zullen verschijnen. Desalniettemin zijn het nog steeds mooie gebaren van Sony die de meesten waarschijnlijk op prijs zullen stellen.

De onbereikbaarheid van Sony’s netwerk valt natuurlijk in het niet met de 23 dagen tellende ‘storing’ die Sony voor zijn kiezen kreeg in 2011. Gamers die stiekem hoopte op een vergoeding in de trant van het ‘Welkom Terug’ programma dat Sony in 2011 voor ze had klaargelegd, zullen dan ook bedrogen uitkomen. Maar hoe zit het dan met een eventuele compensatie uit kamp Microsoft?

Xbox Live schijnt bij lange niet zo zwaar (voor langere perioden dan bijvoorbeeld 3 uur) getroffen te zijn geweest vergeleken met Sony’s PSN gedurende de kerst. Het is dan ook niet te verwachten dat Microsoft enige vorm van compensatie zal gaan aanbieden voor eventuele gedupeerden. Het is echter nog steeds te hopen dat de verantwoordelijken voor deze aanval stuk voor stuk in hun kladden gegrepen worden. Geen enkele gamer zit namelijk te wachten op dit soort digitale pesterijen.

Written by Pepijn Damen

Pepijn Damen

Een fan van het betere beuk- en hakwerk, Pepijn zal altijd de lompe tank kiezen als hem de keuze geboden wordt. Naast de klappergames wordt hij ook erg blij van een goede Halo game op zijn tijd, waarbij de frontale aanval een vertrouwde tactiek blijft.

Leave a Reply