Spelen met levens – Human Resources kickstarter

Posted by & filed under .

Human Resources - headerEén ding dat je van Uber Entertainment kunt zeggen is dat de titels van hun games duidelijk zijn. Planetary Annihilation ging over vernietiging op planetaire schaal. Hun nieuwe project is nu op kickstarter en is getiteld Human Resources. Drie keer raden waar dat over gaat.

De apokalypse is losgebarsten, reusachtige machines peuzelen mensen op om de wereld te veroveren. Kan niet veel erger, zou je denken maar daar denkt Uber Entertainment anders over. Een groep kosmische monsters van het soort dat je doorgaans in door Lovecraft geïnspireerde fictie tegenkomt heeft ook wel trek in een mensensnack. Dat betekent oorlog, oorlog waarin de mensheid essentieel is, namelijk als grondstof. Beide facties consumeren mensen. De machines als enorme mobiele abattoirs die mensen nodig hebben als brandstof. De monsters kunnen al die zieltjes offeren om wezens in de orde van Cthulhu en Baoht Z’uqqa-Mogg. De strijd wordt gevoerd op brokken aarde die door de ruimte zweven en op zichzelf weer vernietigbaar zijn. De kickstarter video toont al een enorme machine die een zwevend wereldbrok in tweeën snijdt als een snijbrander door een pakje boter.

Het ziet er allemaal spannend genoeg uit maar ik heb toch zo mijn bedenkingen. Het is de tweede titel van Uber Entertainment en moet, net als de eerste, middels kickstarter bekostigd worden. Het eerste spel van Uber Entertainment heb ik recentelijk gerecenseerd, Planetary Annihilation. Een titel die boordevol goede ideeën zit maar leidt onder zwakke uitvoering en bar slechte optimalisering. De kickstarter video voor Human Resources ziet er niet minder interessant uit dan de eerste beelden van Planetary Annihilation indertijd. Het kan natuurlijk zijn dat Uber van hun fouten hebben geleerd maar gezien hoe snel ze nu al met een tweede kickstarter beginnen lijkt dat nogal optimistisch. Sterker nog, ze lijken dik in hun nopjes met het resultaat van Planetary Annihilation en staan te popelen om het achter zich te laten en aan iets nieuws te beginnen.

Het idee ziet er prima uit maar ik blijf voorzichtig. Na mijn vingers gebrand te hebben aan Planetary Annihilation zal ik waarschijnlijk toch eerst wachten op wat anderen over Human Resources te zeggen hebben.

Powered By DT Author Box

Written by Dennis Bakker

Dennis Bakker

Een groot liefhebber van hardcore stealth en traditionele RPG’s, het liefst met lappen tekst en heel veel virtuele boeken om te lezen en verzamelen. Ook indiegames doen het bij hem goed, vooral om op zondag zijn zielenrust mee te vinden.

Leave a Reply