Steambaas Gabe Newell wordt een baas in Crawl

Posted by & filed under .

Crawl headerWe hebben eerder al uitgebreid geschreven over Crawl, een multiplayer dungeon crawler waarin je met een groep vrienden gelijktijdig de held én alle vijanden speelt. Alsof het concept nog niet gek genoeg was, zal Gabe Newell binnenkort als een eindbaas opduiken.

Dit nieuws werd aanvankelijk op 1 april door Barney Cumming, de helft van tweemansstudio Powerhoof, als blogpost geplaatst. In deze post is een geniale gif te zien waarin de held van Crawl op Gabe Newell stuit zoals de populaire Valve-baas er vroeger uitzag. Na een welgemikte dragon punch blijkt dat GabeN (zoals hij door vrienden op internet genoemd wordt) nog een paar trucjes achter de hand heeft: hij transformeert in een nieuwe, sterkere en bebaarde vorm. Oftewel, zoals Newell er tegenwoordig uitziet en daarbij haalt onze Steam-baas een paar messen tevoorschijn. Het is namelijk algemeen bekend dat Gabe een indrukwekkende collectie messen heeft. Gabe Newell zal in Crawl een van de zeldzame en krachtige  ‘statues’ zijn die niet evolueren.

Gaben CrawlDit is slechts een statisch plaatje, maar de volledige gif kun je vinden op de website van Powerhoof vinden. Hij is het dubbel en dwars waard. Deze gif bleek echter geen 1-aprilgrap te zijn want toen het nieuws van Gabe Newell als een van de bazen in Crawl als een lopend vuurtje zich over het internet verspreidde, zag Cumming zich genoodzaakt om officieel toestemming te vragen.

Hij realiseerde zich namelijk niet dat zijn melige gif zoveel aandacht zou krijgen en beseft achteraf dat het eigenlijk wel zo netjes zou zijn om contact op te nemen met Newell zelf. De volledige brief kun je hier lezen en ook deze is de moeite waard. Daarin benadrukt Cumming dat Newell het meest krachtige personage in de game zal zijn en dat zijn transformatie in bebaarde GabeN vergelijkbaar is met een Super Saiyan-transformatie zoals we die uit de animeserie Dragonball Z kennen. Die Cumming heeft dus wel lef en dat blijkt ook uit het feit dat hij het durft om Half Life 3 te noemen in dezelfde brief.

Wij hopen in ieder geval dat Newell zijn oké zal geven, want de animatie in de gif in kwestie is geweldig. Crawl is verkrijgbaar as Early Access-titel op Steam.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply