SteamBoy – Je gamebibliotheek mee op reis

Posted by & filed under , .

steamboy HeaderOp maandagochtend ben ik normaal gesproken niet vooruit te branden. Behalve als ik iets spannends weet te melden, iets spannends als een portable Steam Machine bijvoorbeeld.

En die komt er volgend jaar aan, als we de start-up van The SteamBoy Machine Team moeten geloven. En het ziet er naar uit dat we dit team wel moeten geloven, of anders dat het clubje wel erg geloofwaardig overkomt.

De SteamBoy gaat hiermee de concurrentie aan met de gevestigde orde. Denk hierbij aan Nvidia’s Shield, Nintendo 3DS en de PlayStation Vita. Het team weet alvast te melden dat de SteamBoy niet dezelfde specificaties zal hebben als de eerdere aangekondigde Steam Machines die je onder de TV kunt schuiven, dit zou technisch ook lastig worden om in een handheld te proppen. Tevens zou je dan met een rugzak vol batterijen moeten rondlopen, iets wat mij niet wenselijk lijkt.

We moeten het apparaat dan ook beschouwen als een echte handheld. De PlayStation Vita is immers ook niet net zo krachtig als een PlayStation 4 en voor Nintendo geldt hetzelfde.

De SteamBoy is duidelijk geïnspireerd op de nog te verschijnen Steam Controller en heeft verder wel wat weg van de PlayStation Vita. Volgens de makers zal het machientje gebruik maken van een Quad-Core processor met 4GB intern geheugen. Verder zal er 32GB opslagcapaciteit aanwezig zijn waar je de games uit je Steam bibliotheek op kunt plaatsen. We gaan er vanuit dat deze ruimte op te schalen zal zijn met flashgeheugen. Daarnaast zit er een 5” scherm in welke aanraakgevoelig zal zijn. Om het internet onveilig te maken en de nodige games te kunnen downloaden kun je verbinden via de aanwezige Wifi module of gebruik maken van 3G, waar je dan wel weer even een abonnement voor af moet sluiten bij de dichtstbijzijnde telecom provider. Vanzelfsprekend zal de SteamBoy gebruik maken van SteamOS.

Volgens de makers zijn de specificaties goed genoeg om een groot gedeelte van de Steam bibliotheek te kunnen spelen. We hopen je snel meer te kunnen vertellen over de SteamBoy dus stay tuned.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.