SteamOS weekend sale ook voor niet SteamOS gebruikers

Posted by & filed under .

SteamOS headerEr zijn weer legio aan games met korting te krijgen via het welbekende PC downloadplatform Steam. Alle games die je voor een habbekrats kunt downloaden zijn uitgekomen voor SteamOS, al snappen ze Windows ook prima.

SteamOS is het op Linux doorontwikkelde besturingssysteem waar Steam vol op in heeft gezet, zo zullen de Steam Machines worden uitgebracht met dit stukje software en zal ook de speciaal ontwikkelde Steam controller het prima doen op deze Linux variant. Het duurt echter nog wel even voordat SteamOS echt de markt zal gaan bestormen, volgens de laatste berichten zal dit zelfs pas ergens in november zijn. Waarom er nu dan ook een SteamOS sale is, blijft voor mij in nevelen gehuld.

Niet dat het ook maar iets uitmaakt, alle afgeprijsde games doen het ook prima op je Windows machine en sommige kun je ook zonder gehannes op je Apple laptop of desktop starten.

Mocht je SteamOS graag zelf willen proberen dan kun je deze via deze link downloaden. Het product is echter wel in bèta, het kan dus zijn dat onderdelen niet goed werken of dat die bijzondere hardware in je machine niet wordt ondersteund, dit laatste is met enige kennis van Linux en handig gebruik van de diverse zoekmachines meestal wel op te lossen (het grote voordeel van open-source).

Voor het aantal games hoef je het niet te laten. Zo ver ik kan zien zijn er op dit moment al een dikke duizend games die beschikbaar zijn gemaakt voor SteamOS, en dat zijn niet alleen maar obscene rare titels met pinguïns. Titels als Borderlands, Dying Light, Middle Earth: Shadow of Mordor en weet ik niet wat nog meer staan daar ook keurig tussen.

Het is nog even afwachten, maar ik vermoed dat SteamOS er wel eens voor zou kunnen zorgen dat Linux, en daarbij Linux Gaming, van een beetje nerderig imago kan losbreken en dat het eindelijk als volwaardig alternatief zal worden beschouwd voor Windows en Mac OS, de tijd zal het leren. Eerst maar eens goedkope games op de kop tikken.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply