Top 5 2014 – Martijn

Posted by & filed under .

20142015lijstjesDe jaren vliegen voorbij, zo ook 2014. Tijd voor ons om allemaal eens terug te kijken naar wat er allemaal te spelen was. Zo ben ook ik aan de beurt, als hekkensluiter.

2014 was voor zowel Gamestalker als mij persoonlijk een bewogen jaar. Tot mijn spijt heb ik dit jaar minder kunnen gamen als dat ik zelf gehoopt had, eigenlijk is dat elk jaar een soort terugkerend ding. Toch heb ik uit alle games die ik wel heb kunnen spelen de nu volgende top 5 samengesteld. En zo blijkt ook 2014 voor mij weer genoeg verrassingen te herbergen. Het is nu alleen nog maar hopen dat 2015 ook weer een topjaar wordt.

5. Far Cry 4

Far Cry 4 Header

Niet de beste game uit de Far Cry serie maar ondanks een wat matig verhaal en de soms wel heel erg beperkte bewegingsvrijheid heb ik mij ook met deze Far Cry titel kostelijk vermaakt. Toch hoop ik dat ze het volgende deel uit de serie van een wat krachtiger verhaal voorzien. De verplichte opdrachten die je moet vervullen om verder te komen in het spel zijn naar mijn mening ook niet de allerbeste designkeuzes ooit. Wat het dan wel goed doet?  De wereld waarin het spel zich afspeelt is groot en levendig, overal is wel wat te doen. Daarnaast heeft Ubisoft niet al te veel veranderingen ten opzichte van het derde deel doorgevoerd, op de setting na natuurlijk. Al met al een prima aanvulling in de Far Cry serieOwja, een nokken met die adelaars. Die zijn stom en frustrerend. Wat nieuwe animaties kunnen ook geen kwaad.

4. Luftrausers

LUFTRAUSERS header

onvergefelijk actiespel van Vlambeer. Fantastisch speelbaar op de PC maar nog net even iets beter op de PlayStation Vita. Bouw je eigen vliegmachine op uit verschillende onderdelen en blijf vervolgens zo lang mogelijk in de lucht. Ik snap nog steeds niet dat het zoveel moeite heeft gekost om een uitgever voor deze game te vinden. Een regelrechte klassieker.

3. The Swapper

The Swapper Header

Een bijzonder onaangenaam spel op de Vita was de Swapper, eerder was deze al uitgekomen op de PC, maar op de Vita kwam het spel voor mij pas echt tot bloei. Menig keer ben ik vergeten uit de trein of metro te stappen omdat ik midden in een puzzel verwikkeld zat en ik de wereld om mij heen even was vergeten. Als eenzame ruimtereiziger kom je op een verlaten planeet waar het al net zoals  eenzaam lijkt. Nadat je een vreemd apparaat vind waarmee jij jezelf kunt klonen en je kunt overspringen naar je gekopieerde lichaam wordt het een behoorlijk uitdagend puzzelspel.

2. Murasaki Baby

Murasaki baby header

Het kleine meisje met de paarse ballon is een van de weinige games die gebruik maakt van alle onderdelen in de PlayStation Vita. Aangezien je Baby continue mee moet slepen de levels door zorgt dit op een rare manier voor een soort band tussen speler en personage, heel bijzonder te noemen. Een van de redenen om je Vita weer eens aan te slingeren

1. Divinity: Original Sin

Divinity Original Sin

Larian Studios heeft mij weten te verassen met Divinty: Original Sin. Waar ik bij de eerdere Divinity games soms wat moeite had om in het verhaal te komen wist Original Sin mij meteen te pakken. Het fijne van de game is toch wel dat de makers je niet aan het handje meenemen op avontuur maar dat je alles zelf lekker uit mag zoeken. Een van de meest verrassende features is toch wel dat de twee personages waarmee je speelt het vreselijk met elkaar oneens kunnen zijn. Vooral als je co-op speelt levert dit hilarische discussies op helemaal als je elkaar ook nog eens op Teamspeak of Skype hebt tijdens het spelen. Lees de Review hier!

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply