Trailer voor Alan Wake’s Return verborgen in Quantum Break

Posted by & filed under .

Quantum Break headerIk vind de gebeurtenissen rondom een eventueel vervolg op Alan Wake zo spannend, dat ik er wakker van lig. Ontwikkelstudio Remedy Entertainment weigert dit probleem te verhelpen en gooit vrolijk olie op het vuur door paaseitjes van Alan Wake’s Return in Quantum Break te verstoppen.

De Engelse taal kent de term ‘easter egg’ om verborgen extraatjes te duiden die in een bepaalde medium verborgen zitten, zoals een spel of een film. Herinner je je bijvoorbeeld nog de schedel van de Alien die voorbij flitste in een trofeeënkast aan het eind van Predator 2? Dat is dus een ‘easter egg’, maar aangezien het Nederlands als taal minstens net zo volwaardig is als het Engels, stel ik bij deze voor dat we voortaan gewoon spreken van ‘paaseitjes’.

Hoewel Quantum Break pas op 5 april verschijnt komt er nu al nieuws over verschillende paaseitjes naar buiten omdat enkele nieuwssites een voorproefje van de eerste paar uur hebben mogen spelen. Bijvoorbeeld Polygon, die tijdens hun speelsessie bij het verkennen van een universiteit in een collegezaal op een wel heel interessant schoolbord zijn gestuit.

Als je goed kijkt naar de chaotische woordenbrij, dan heb je al snel door dat tijdens dit college de gebeurtenissen van Alan Wake en Alan Wake’s American Nightmare geanalyseerd worden alsof het stukken literatuur zijn. Wat aansluit op het thema van de spellen: een schrijver is die in zijn eigen fictie gevangen raakt. Dit is op zichzelf genomen al een heel leuk paaseitjes voor fans van de Alan Wake-reeks, maar Remedy gaat nóg verder. Een stukje verderop stuitte Polygon zelfs op een complete trailer voor Alan Wake’s Return die in het spel op een HDTV vertoond wordt.

Polygon heeft geen toestemming gekregen om beeldmateriaal van deze trailer vrij te geven, maar ze mogen het wel gedetailleerd beschrijven in hun artikel. Voor de volledige beschrijving kun je bij hun terecht, maar kort gezegd komt het erop neer dat Alan Wake al vijf jaar vermist is en vervolgens door twee detectives gevonden wordt. Een daarvan wordt opmerkelijk genoeg gespeeld door Sam Lake, de creatieve bolleboos van Remedy die we allemaal kennen als het verkrampte gezicht van Max in de allereerste Max Payne. Het lijkt erop dat meneer Lake door meneer Wake vermoord wordt, waarop de trailer eindigt met het moment dat de tweede detective onze wakkere held onder schot houdt. “RETURN” verschijnt er als afsluiter op het scherm, gevolgd door “WHAT LIES BENEATH THE SURFACE”.

Natuurlijk bevestigt dit nog niks en kan het ook niets meer dan een leuke teaser (‘plager’?) zijn, een knipoog naar de fans, een paaseitje voor de speurneuzen. Aan de andere kant heeft Sam Lake afgelopen november al aangegeven dat Remedy ooit weer terug wil keren naar de wereld van Alan Wake en kwam vorige week het nieuws naar buiten dat de studio Alan Wake’s Return als merknaam heeft gedeponeerd. Met andere woorden, de aanwijzingen stapelen zich op en het zou me verbazen als later dit jaar Alan Wake’s Return niet officieel aangekondigd wordt, ergens na de release van Quantum Break.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply