Uitgaveschema Xbox One backwards compatible-games omgegooid

Posted by & filed under .

Microsoft-Redmond_header

Tot op heden werden Xbox 360-games die nieuw speelbaar zijn op de Xbox One uitgebracht volgens het vaste schema van ‘Games with Gold’, maar daar komt verandering in.

In plaats van aan het begin en halverwege de maand, heeft de Redmond-gigant nu besloten om Xbox 360-games voor het Games with Gold-programma beschikbaar maken voor op de Xbox One zodra de titels fatsoenlijk draaien op deze console. Een leuke verrassing die fans zeker zullen waarderen. Ook omdat deze games, in tegenstelling tot de maandelijks ‘gratis’ aangeboden Xbox One-games, voor altijd onderdeel uitmaken van je account. Of je nog een lopend Xbox Live Gold-abonnement hebt of niet.

Overigens zijn niet alle games uit het backwards compatibilit-programma ook gelijk gratis beschikbaar voor Gold-leden. Microsoft hanteert daarbij nog steeds de regel dat het 2 á 3 games per maand voor zowel de Xbox One als de Xbox 360 op Gold uitbrengt. Deze maand zijn dat de onderstaande titels:

Games_with_Gold_01

In 2013 werden de eerste games, waaronder Fable III en Assassin’s Creed II, voor het ‘Games with Gold’-programma uitgebracht en konden Gold-leden elke maand nieuwe gratis games tegemoetzien. Door de jaren heen is er tot nu toe relatief weinig gesleuteld aan deze dienst.

In de eerste paar jaar van Games with Gold-programma konden Xbox Live-leden uitkijken naar een tweetal 360-titels per maand: een titel aan het begin van de maand en een tweede vanaf de 16de van die maand. Met het verschijnen van de Xbox One duurde het echter een poosje, tot juni 2014 om precies te zijn, alvorens deze service ook naar dit nieuwe platform kwam. Gelukkig hadden we daar in Nederland niet zo veel last van aangezien de console toch pas in september van datzelfde jaar officieel op Nederlandse bodem verscheen

Sowieso was het tot voor kort niet mogelijk om Xbox 360 games op de Xbox One te spelen. De enige uitwijkmogelijkheid was de aanschaf van een Xbox 360 of als je mazzel had, en deze oude doos nog niet had weggedaan, hem gewoon weer onder het stof vandaan plukken en aanzwengelen. Met de introductie van het backwards compatibility-programma afgelopen november veranderde dit en konden een aantal games uit Microsoft’s voormalige stal op de Xbox One gespeeld worden. Dat daarbij vanaf die maand de maandelijkse Xbox 360 ‘Games with Gold’ ook gelijk aan deze lijst toegevoegd werden, maakte deze zet alleen maar mooier.

Sinds gisteren heeft Microsoft wederom een hele rits games aan dit programma toegevoegd:

  • Aegis Wing
  • Age of Booty
  • Counter-Strike: GO
  • Jeremy McGrath’s Offroad
  • Sam & Max Save the World
  • Skullgirls
  • Small Arms
  • Soulcalibur
  • Space Giraffe
  • The Witcher 2: Assassins of Kings

 

Written by Pepijn Damen

Pepijn Damen

Een fan van het betere beuk- en hakwerk, Pepijn zal altijd de lompe tank kiezen als hem de keuze geboden wordt. Naast de klappergames wordt hij ook erg blij van een goede Halo game op zijn tijd, waarbij de frontale aanval een vertrouwde tactiek blijft.

Leave a Reply