Watch Dogs 2 verruilt Aiden voor Marcus

Posted by & filed under .

Watch Dogs 2 header 1In Watch Dogs 2 spelen we niet meer als Aiden maar krijgen we een compleet nieuwe held om te besturen. Dit keer gaat het om Marcus, hij wordt verdacht van een misdaad welke hij niet heeft gepleegd.

Daar is hij lekker mee. Zo is er geen vuiltje aan de horizon van San Francisco en zo ben je een gezochte crimineel. Dat alles overkomt Marcus, het nieuwe speelbare personage in de Watch Dogs serie. Door de algoritmes welke gebruikt worden door ctOS 2.0 denkt het systeem dat hij een behoorlijke doerak is.

In hoeverre dit systeem het bij het verkeerde eind heeft is niet helemaal duidelijk, op zich denk ik dat Marcus niet geheel vrij gepleit kan worden van enige strafbare feiten, hoe is hij anders die sublieme hacker geworden die het systeem dat hem als boef bestempeld offline probeert te halen. Ik kan mij niet voorstellen dat al die kennis op geheel legale wijze is vergaard, helemaal niet omdat Marcus van mening is om zijn gezicht te verstoppen achter een sjaaltje. maar goed, wie ben ik.

In Watch Dogs 2 krijg je wederom een grote open wereld te verstouwen, natuurlijk is er wel het een en ander verbeterd in dit tweede deel. Zo heeft Marcus een betere rijopleiding genoten dan zijn voorganger en zal hij de bolides een stuk beter in bedwang weten te houden. Ook heeft hij op de Assassin’s school gezeten en huppelt hij moeiteloos over de daken van San Francisco.

Ubisoft heeft ook aardig geïnvesteerd in het multiplayer gedeelte van het spel. Dit zal nog verder worden gestroomlijnd en zal kunnen worden uitgevoerd zonder al te veel menuopties en laadtijden.

Natuurlijk zal tijdens de E3 nog veel meer naar buiten komen vermoed ik, mocht je geen zin hebben om daar op te wachten dan is het spel ook alvast te pre-orderen zodat je op 15 november van dit jaar heel San Francisco kunt gaan hacken op de Xbox One en PC.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply