Will to Survive – kickstarter

Posted by & filed under .

Will to Survive - headerRoguelike survival games zijn in tegenwoordig, van Organ Trail (zombie apocalypse) tot Don’t Starve (de duisternis). Nu is het tijd om te overleven tijdens een invasie van buitenaardse wezens in Will to Survive.

Tenminste, als de kickstarter rondkomt natuurlijk. Will to Survive wordt het debuut van Firing Pin Games die de game gisteren aankondigden via Twitter:

Roguelike survival dus, maar met een twist. Uiteraard zijn er de gebruikelijke overlevingsobstakels, zoals het vinden van voedsel, water, een schuilplaats en spullen om voorwerpen te bouwen die het overleven mede mogelijk maken. De twist schuilt echter in het feit dat het spel zich in realtime afspeelt. Niet zo vreemd, zou je wellicht denken, dat doet Don’t Starve immers ook. Will to Survive neemt het realtime concept echter nog een stapje verder door gewoon de tijd door te laten gaan, ook wanneer je niet speelt.

Voorraden zoeken wordt dus niet alleen een noodzaak om je speeltijd te overleven. Je moet er ook voor zorgen dat je schuilplaats goed beveiligd en bevoorraad is zodat je character de tijden waarop je niet actief met de game bezig bent kan overleven. De beveiliging dient uiteraard om te voorkomen dat tijdens jouw afwezigheid de buitenaardse wezens even komen buurten in je schuilplaats en de boel, character incluis, overhoop halen. Uiteraard is er permadeath, dood is dood en betekent weer helemaal van voor af aan beginnen. Het zou dus kunnen dat je terugkomt na een dag niet spelen en erachter komt dat je opnieuw moet starten. Ik heb geen idee of dat leuk zou zijn, maar het idee dat de voorraden en beveiliging die je aanlegt ook van belang zijn als je niet speelt klinkt best interessant. Het is in ieder geval een nieuw idee.

Zoveel mogelijk platformen wil Firing Pin Games beslaan met Will to Survive. Gezien de extreem gespecialiseerde aard van de game is dat waarschijnlijk ook wel nodig om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Voor dit doel denken ze twintigduizend pond nodig te hebben. Op het moment van dit schrijven is daarvan nog geen duizend binnen maar de kickstarter is slechts gisteren van start gegaan en loopt nog voor dertig dagen.

Powered By DT Author Box

Written by Dennis Bakker

Dennis Bakker

Een groot liefhebber van hardcore stealth en traditionele RPG’s, het liefst met lappen tekst en heel veel virtuele boeken om te lezen en verzamelen. Ook indiegames doen het bij hem goed, vooral om op zondag zijn zielenrust mee te vinden.

One Response to “Will to Survive – kickstarter”

Leave a Reply