Xbox One Killer Instinct komt naar PC

Posted by & filed under , .

E3 Killer Instinct headerLijkt Microsoft nu echt iets meer met gaming op Windows te gaan doen? We zijn voorzichtig optimistisch want behalve Gears of War Ultimate Edition maakt ook Killer Instinct de overstap van Xbox One naar PC.

Dit heeft Xbox-baas Phil Spencer gisteren bekend gemaakt tijdens de conferentie over PC-gamen op de vooravond van de E3. In een toespraak gaf hij toe dat Microsoft in het verleden wel misstappen heeft begaan met gamen op PC om vervolgens af te sluiten met de mededeling dat Killer Instinct, de succesvolle reboot op de Xbox One, ook naar PC zal komen.

Verdere details, zoals datum, prijs of specificaties zijn verder niet genoemd. Maar het belangrijkste is dat we weten dat het eraan komt.

Een hele positieve ontwikkeling want eigenlijk is het absurd dat consoleconcurrent Sony soms meer lijkt te doen voor PC-gamen dan Microsoft zelf, nota bene de makers van Windows. Bijvoorbeeld door niet moeilijk te doen over een PC-versie van Street Fighter V en in deze game zelfs cross-play toe te staan tussen beide platforms. Of dat ook voor Killer Instinct het geval zal zijn, dat moeten we nog maar even afwachten. Maar ik kan me niet voorstellen dat Microsoft zo een kans laat liggen.

Al met al een mooie tijd voor liefhebbers van vechtspellen op PC.

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

Leave a Reply