Zomeruitverkoop op Steam gaat 11 juni van start

Posted by & filed under .

Steam Sales headerTijd om nog even snel extra krediet aan te vragen, om alvast je spaargeld op je betaalrekening te zetten en op het allerlaatste moment toch je vliegticket te annuleren: de zomeruitverkoop zal op 11 juni van start gaan. Is jouw portemonnee er klaar voor?

Zomer? Niet met het pleurisweer dat we momenteel in Nederland hebben, het lijkt eerder op een bijzonder nare herfst. In de digitale wereld van Steam is het echter altijd zonnig (tenzij je een spel speelt waarin het digitaal regent, maar dat terzijde) en is 11 juni een mooie startdatum om de zomer te verwelkomen met een stortvloed aan aanbiedingen.

Via PC Gamer en gelekte informatie van een Russisch sociaal netwerk, lijkt het erop dat de grootste uitverkoopklapper die het stoomnetwerk rijk is niet alleen een mooie aanloop zal vormen naar de zomer, maar ook naar de E3 die op 16 juni van start gaat en waarbij Bethesda de eerste conferentie geeft op 14 juni. Wat is er mooier dan de aankondiging van spannende nieuwe games vieren door een hele zwik bestaande titels op de kop te tikken?

De zomeruitverkoop op Steam zal trot 20 juni duren, waarna op de 21ste met een ‘encore-uitverkoop’ de daadwerkelijke zomer verwelkomd wordt.

In tegenstelling tot de afgelopen jaren heb ik momenteel een aardige rits kleinere (maar daarom niet minder interessante) games in mijn wenslijst op Steam staan. Ori and the Blind Forest bijvoorbeeld, of The Talos Principle en Legend of Grimrock II. Verbazingwekkend dat ik die laatste nog niet heb, want Grimrock is zeg maar echt mijn ding.

Wat staat er in jullie wenslijsten? Nog bepaalde titels waar je op loert in de aanstaande uitverkoop? Laat het ons weten!

Powered By DT Author Box

Written by Daudi Goncalves

Daudi Goncalves

Voor een goede stealth game of traditionele RPG mag je hem ‘s nachts wakker maken. Hij doet verder niets liever dan high-end gaming PC’s bouwen om daar vervolgens oude 2D games uit de jaren 90 op te spelen.

3 Responses to “Zomeruitverkoop op Steam gaat 11 juni van start”

 1. Wilfried

  Zomeruitverkoop? wil dat zeggen dat na de uitverkoop de games niet meer beschikbaar zijn?

  Reply
  • Daudi Goncalves Daudi Goncalves

   Een uitverkoop kan ook een periode van prijsverlaging betekenen en niet perse een opruimingsuitverkoop. Maar ik heb voor de zekerheid een mailtje naar Valve gestuurd of ze willen bevestigen dat de games ook na deze periode nog beschikbaar zijn. Zodra ik antwoord heb, zal ik het artikel updaten, dus hou onze site in de gaten!

   Reply

Leave a Reply