Zondagse Zielenrust – Kabels, stekkers en ander gerei

Posted by & filed under .

Zondagse Zielenrust headerHet verzamelen van hardware en het gebruiken van meerdere computers vergt nogal wat kabelmanagement. Toevallig is dat niet een van mijn sterkste punten. Al sinds jaar en dag klaagt mijn vrouw dan ook steen en been over de grote hoeveelheid kabels, stekkers en draadjes die ik in bakjes, tassen en op kale hoopjes in ons huis bewaar.

Soms, zo één keer per jaar, krijg ik de kolder in mijn kop en bedenk ik dat het verzamelen van dergelijke grote hoeveelheden met plastic omhuld koper onzinnig is. Er moet paal en perk aan gesteld worden! Vandaag is zo’n dag, met frisse tegenzin begin ik aan mijn kabelopruimfestijn. Al snel is mijn kantoor hierdoor een nog grote grafbende dan aan het begin van ‘operatie kabelzooi’ was. Hoe dat kan? Lees snel verder!

Tussen de kabels kwam ik een oude game tegen voor de Atari 2600, die hoorde eigenlijk netjes opgestapeld op een plank bij de rest te staan. Hoe kan het dat deze zich daar niet bevindt? Zou die soms kapot zijn? Als dat zo is, dan kan de cartridge meteen naar de vuilcontainer! Even testen dus.

Nadat ik drie zakken met kabels leeg heb gekieperd en ik de juiste adapter heb gevonden voor de Atari 2600 jr, moet ik nog wat joysticks hebben. Degene die ik al gevonden heb zijn namelijk niet die hele fijne, die joysticks die eigenlijk net te veel gebruikt zijn en daarom lekker losjes spelen. Deze moeten dus nog ergens anders zijn opgeslagen. Ik moet dus verder zoeken!

Ik haal nog wat bakken van zolder; zouden ze daar in zitten? Ondertussen ben ik er stiekem allang achter dat er eigenlijk niets mis is met de cartridge, die kan zo op de stapel bij de rest van de spelletjes. Maar nu heb ik toch met veel moeite de Atari aan de praat en met de juiste joysticks nog wel! Het is zonde om de console niet te gebruiken en eigenlijk is het zelfs best nog wel een aardig spelletje. Helemaal als je bedenkt dat het toch alweer een jaartje of dertig oud zal zijn.

Uren later begint het wat te schemeren. Met een pijnlijke kont en een stijve nek van het omhoog turen doe ik het licht weer aan. Ik heb bioscoopstoelen in mijn gamekamer die heerlijk zitten, maar die lagen ook vol met kabels dus moest ik een plekje tussen de rotzooi op de grond vrijmaken. Vandaar dat ik niet comfortabel en pijnvrij kon gamen. Lichtelijk teleurgesteld kijk ik om me heen. Ik moet nog van alles doen vandaag! Een Zondagse Zielenrust schrijven bijvoorbeeld, en een video editten. Ik wil ook nog even lekker op de bank zitten en morgen moet ik ook nog eens vroeg op.

Ik frommel zo snel als ik kan alle kabels terug in hun tassen, doosjes en bakken. Dezelfde als waar ik deze rotzooi eerder uit had gegooid. Het kan toch niet zo zijn dat ik morgen tot aan mijn knieën in de kabels mijn week moet beginnen. Ik ruk de trap naar de vliering omlaag en ploeter mijzelf met alle bende omhoog.

Daar staan alle tassen, doosjes en bakken gevuld met kabels nu weer; op de plek waar ze aan het begin van ‘operatie kabelzooi’ al stonden. Klaar om volgend jaar, in een vlaag van verstandsverbijstering, wederom naar beneden te worden gehaald. Waarschijnlijk doe ik dan ook weer een mooie ontdekking tussen de rommel, eentje waar ik de halve dag druk mee ben. En die kabels? Die verdwijnen ook dan weer naar zolder. Eigenlijk is het ook helemaal niet slim om kabels weg te gooien. Voor je het weet gooi je net die ene kabel weg die je toch nog ergens voor nodig had. Bijvoorbeeld voor een game voor de Atari 2600 die je tijdens het opruimen tegenkomt.

Powered By DT Author Box

Written by Martijn Schuurman

Martijn Schuurman

De baas van de hele Gamestalker bende. Martijn is dol op retro- en indiegames en het verzamelen daarvan. Hij is ook door de rest van Gamestalker redactie tot racegame specialist benoemd omdat hij ooit een stuurtje heeft gekocht.

Leave a Reply